Vorig jaar moesten de middelgrote bedrijven voor het eerst hun jaarrekening (2017) in XBRL-formaat indienen. Veel partijen kozen er toen voor dat handmatig te doen, via het opstelportaal van de KVK. De frustraties waren niet van de lucht.

Nu het tijd is voor de rapportage over 2018 is de vraag: Wat gaat u doen? Vergeet niet: de (vergelijkende) cijfers over 2017 moet u opnieuw invoeren. Maar dat had u toch al gedaan?

XBRL-jaarrekening handmatig invoeren?

Dit staat u te wachten als u via het opstelportaal van de KVK gaat aanleveren

 1. De KVK vraagt een grote hoeveelheid cijfers en vooral teksten en toelichtingen. Over 2018 én 2017
 2. Bij handmatig invoeren is de kans op fouten reëel. Uw accountant zal u vragen die, ook handmatig, te corrigeren in het opstelportaal
 3. Dat gaat u al met al snel 2 dagen kosten! En in doorlooptijd nog veel langer. Pingpongen met uw intermediair, uitzoeken, u kent het wel. Gaat dat binnen 8 dagen lukken?
 4. En uw publicatiestukken sluiten vaak lastig aan op de door uw accountant geaccordeerde jaarrekening. Interpretatieverschillen en de behoefte om meer te deponeren dan standaard mogelijk is, maken het complex.

Of: Geautomatiseerd verwerken met XBRLreports!

En dit is wat het u oplevert als u kiest voor het gemak en de snelheid van XBRLreports:

 1. XBRLreports leest alle cijfers, teksten en toelichtingen voor de jaarrekening over 2017 automatisch voor u in. Dan heeft u al snel 90% van de basis staan!
 2. XBRLreports voegt het template voor dit jaar samen met het bestand van vorig jaar. Heel veel ongewijzigde gegevens staan dan al meteen goed voor u klaar
 3. U zult nauwelijks fouten maken, want XBRLreports haalt de cijfers en teksten voor u uit het door uw accountant goedgekeurde XBRL-bestand van vorig jaar
 4. Uw publicatiestukken sluiten perfect aan op de door uw accountant geaccordeerde jaarrekening. Door het vergelijk met 2017 weet u precies wat er voor 2018 moet gebeuren
 5. U verstuurt de XBRL-jaarrekening automatisch naar de KVK

Twijfelt u nog? Dan helpt dit u zeker bij uw besluit

Heeft u weinig te doen, vindt u het wel leuk de cijfers voor de jaarrekening handmatig in te voeren, daarbij wat foutjes te maken en die later te moeten herstellen? Dan kunt u uw XBRL-jaarrekening 2018 gewoon handmatig aanleveren via het opstelportaal van de KVK. Maar heeft u wel wat beters te doen dan gegevens handmatig en tijdrovend in te kloppen?

 

Dan is XBRLreports voor u de perfecte oplossing.

 • Bespaar minimaal 50% tijd met de invoer van data
 • Voorkom fouten door automatische, foutloze overname van data
 • Zorg voor de juiste publicatiestukken

 Wilt nog wat meer weten? Neem contact op voor een persoonlijke demonstratie. 

XBRLreports is de beste manier om de cijfers van iedere jaarrekening snel en foutloos aan te leveren. Voor nu en alle komende jaren.

Vergelijk XBRLreports met het opstelportaal van de KVK. Wat kiest u?

 

Vergelijk werken met het KVK opstelportaal met XBRLreports. Met XBRLreports bespaart u zeeën van tijd en minimaliseert u de kans op fouten.

Maak vandaag nog de overstap naar XBRLreports en maak het uzelf in één klap een stuk makkelijker. We hebben een uitgebreide range software, berichten en modellen voor al uw toepassingen. 

Nieuwe Functie 1. Importeer uw XBRL-bestand van 2017 in het template voor 2018

Een belangrijke functie in de nieuwe versie van XBRLreports: voeg uw XBRL-bestand van vorig jaar samen met de template voor dit jaar.  Hiermee vult al heel veel gegevens direct in. Het maakt hiervoor niet uit hoe het XBRL-bestand van vorig jaar heeft gemaakt. Dit werkt dus ook zonder dat u vorig al met XBRLreports werkte.

Nieuwe Functie 2. Publicatiestukken laten aansluiten met uw geaccordeerde jaarrekening

Veel partijen hebben al ontdekt dat het lastig is de publicatiestukken aan te laten sluiten met de door de accountant geaccordeerde jaarrekening. Binnen XBRL bestaan hiervoor de Preparer Extensions (PE) waarmee u eigen extensies maakt op de standaarden van XBRL. Hiervoor bieden wij de XBRLreports Taxonomie Assistent (XTA) module, een uitbreiding op de basismodule van XBRLreports.

Meer weten? Neem contact op voor een toelichting.

0

Je winkelwagen