SBR Nexus, de nieuwe naam voor SBR Banken, maakt het ondernemers vanaf dit jaar een stuk makkelijker. Want ondernemers met én zonder kredietfaciliteit hoeven alleen nog maar een SBR-jaarrekening aan te leveren bij hun bank. En met de software van XBRLreports is dat in een paar klikken voor elkaar. Belangrijk: het zijn de banken zelf die vragen om een SBR-jaarrekening en afzien van een volledige kredietrapportage.

SBR Nexus logo-werken met

Einde aan een omslachtig proces
Daarmee komt eindelijk een einde aan een omslachtig proces. Hergebruik van bestaande rapportages en betere aansluiting bij de werkwijze van intermediairs is een belangrijk onderdeel van de nieuwe aanpak, die heel toepasselijk Versimpelen, Verbreden en Vernieuwen is genoemd.

  • De SBR Jaarrekening is gebaseerd op de inrichtingsjaarrekening.
  • Dat betekent dat er aanzienlijk minder data aangeleverd hoeft te worden bij de banken.
  • Bovendien is de gevraagde data al aanwezig bij accountants- en administratiekantoren en levert dus geen extra werk meer op.

Voorheen was een kredietrapportage aanleveren bij een bank complex en arbeidsintensief. Door de uitgebreide bankentaxonomie konden intermediairs vaak niet de gevraagde informatie opleveren. Dat is nu allemaal voorbij. Opvragen van pdf’s door de lokale bankier behoort nu definitief tot het verleden. De verwachting is dat hiermee SBR een grote boost gaat krijgen! 

Eerste ‘Inrichtingsjaarrekeningen beperkt’ succesvol aangeleverd
Wilt u ook profiteren van SBR Nexus en de versimpelde aanlevering van jaarrekeningen? Maak dan gebruik van de software van XBRLreports. Wij hebben inmiddels de eerste ‘Inrichtingsjaarrekeningen beperkt’ succesvol aangeleverd bij de Rabobank.

Meer weten?
Neem contact met onze servicedesk. Stap over op SBR en verlies geen tijd meer aan overbodige werk.

0

Je winkelwagen