XBRLreports - de krachtige mogelijkheden rondom mapping

XBRLreports geeft met ‘multi mapping’ betekenis aan de SBR kreet: “1 keer inrichten, meerdere soorten rapportages aanleveren”. De unieke importfunctie voor XBRL rapportages voorziet alle geïmporteerde waarden automatisch van de juiste mapping codes. Importeren, wijzigen en opslaan. Zo simpel kan XBRL zijn!

Herbruikbaarheid

XBRLreports is volledig organisatie onafhankelijk. In de rol van accountant/adviseur is het dus zinvol om eigen rapportage templates te ontwikkelen die u bij al uw cliënten kunt inzetten.

Ondersteuning voor parameter identiteiten zoals bijvoorbeeld (#onderneming1). Pas bij het opslaan naar een XBRL instance moeten de parameter identiteiten worden omgezet naar correcte identiteiten zoals inschrijvingsnummers handelsregister.

Met het beheer van mapping codes kunnen periodes worden gewijzigd (bijvoorbeeld nieuwe periode aangifte Omzetbelasting) of het complete XBRL rapport (bijvoorbeeld voor een jaarovergang). Het beheer van de mapping codes is toepasbaar op specifieke tijdvakken, XBRL rapporten en de identiteit gegevens zoals inschrijvingsnummers handelsregister.

 

Handig

Met de mogelijkheid voor multi mapping kunnen gegevens in Microsoft Excel cellen meerdere malen worden gekoppeld (mappen) met items uit hetzelfde of andere XBRL rapporten.

Met de filterfunctie kunnen items in het XBRL rapport snel worden gevonden.

Met de rechter muisklik kunt u de details van een mapping code bekijken en deels aanpassen (contextgevoelig).

Er is een intuïtief verplaatsbaar mapping overzicht aanwezig dat alleen de relevante eigenschappen toont van het geselecteerde item uit het XBRL rapport (entrypoint).

Met smart mapping wordt de contextuele informatie (bijvoorbeeld enkelvoudig/commercieel) van het laatste geselecteerde item onthouden voor nieuw te mappen items. Dit werkt tijdbesparend bij het samenstellen van uw Excel werkbladen.

Zekerheid en vertrouwen

Er is een overzicht beschikbaar van gemapte cellen inclusief de opgegeven eigenschappen zoals periode en contextuele informatie. Het overzicht kan worden afgedrukt of naar Microsoft Excel worden geëxporteerd.

Om de integriteit van de complete mapping code te bewaken wordt elke mapping code voorzien van een 32 bits hashcode. Zo heeft u zekerheid dat de mapping codes niet handmatig zijn aangepast.

Een slimme functie om mapping codes te verwijderen laat de Excel toepassing (andere formules en/of gegevens volledig intact.

Bij een nieuwe versie van een XBRL rapport  (beheer van de mapping codes) kan met een signaalkleur worden aangegeven welke items tussen twee XBRL rapporten zijn gewijzigd. U weet dan precies welke mapping codes u moet aanpassen.

0

Je winkelwagen