ESMA - European Single Electronic Format

Met de XBRLreports ESEF Creator uw rapportagestructuur samenstellen en uw financiële gegevens taggen met XBRL.

DIY – na instructie en begeleiding gaat u geheel zelfstandig aan de slag
EASY – u krijgt een invulmodel en geeft daarop aan welke ESEF concepten passen bij uw rapportage concepten
COMFORT – wij stellen naar eigen inzicht uw rapportagemodel (EP) samen en u verzorgt zelf uw eigen tagging
DELUXE – wij stellen uw rapportagemodel samen en verzorgen de tagging van uw financiële cijfers

Zo simpel kan ESEF zijn!

Wat is ESEF, waarom en wanneer

Vanaf 1 januari 2021 kunnen alle Europese uitgevende instellingen hun volledige jaarlijkse financieel verslag uitsluitend in XHTML rapporteren volgens de ESEF-standaard (European Single Electronic Format). Vanaf 1 januari 2022 is dit verplicht!

Het doel van deze digitale vorm van rapportage is het vergroten van de transparantie, analyse, vergelijkbaarheid en toegankelijkheid.

De door de beursgenoteerde instelling gerapporteerde elementen in primaire financiële overzichten dienen met een XBRL-tag in het XHTML-rapport te worden opgenomen. Deze wijze van rapporteren staat ook bekend als Inline XBRL. Het voordeel is dat met Inline XBRL er voor de mens een leesbaar jaarverslag beschikbaar is, maar dat getagde informatie geautomatiseerd kan worden verwerkt.

 

Wat wordt er verwacht van een instelling

Bij het opstellen van een ESEF-rapportage moet de instelling uit de door ESMA (European Securities and Markets Authority) beschikbaar gestelde taxonomie de benodigde elementen (ten behoeve van de XBRL-tags) selecteren. Is een specifiek element niet aanwezig dan dient de instelling deze zelf te definiëren.

Met de geselecteerde en zelf gedefinieerde elementen moet een instelling zijn eigen taxonomie maken. Zowel het Inline XBRL-document als de taxonomie moeten worden verstrekt aan de toezichthouder.

 

De ESEF Creator van XBRLreports

De ESEF Creator van XBRLreports ondersteunt een instelling in het gehele proces.

Het opstellen van de taxonomie, het taggen van de juiste informatie tot aan het samenstellen van van een Inline XBRL-document en aanmaken van de Report Package. 

Dit allemaal vanuit de vertrouwde omgeving van Excel. Voor de creatieve inbreng kan uw publisher het Inline XBRL-document aan uw verdere wensen aanpassen.

Neem contact met ons op om tijdig klaar te zijn voor ESEF!

 

 

 

 

 

 

 

  € 750 per extra gebruiker per jaar (wij hanteren "named users" voor gebruik en ondersteuning van XBRLreports)
  € 950 instructie en begeleiding (onbeperkte ondersteuning gedurende de eerste 3 projectmaanden)
  € 165 consultancy per uur (voor inhoudelijke ondersteuning rondom uw financiële verslaglegging)

XBRLreports biedt gratis ondersteuning op het gebruik van de programmatuur op basis van een fair-use policy van 1 uur maand
met een reactietermijn van 8 uur op werkdagen. Wij zijn telefonisch en per mail voor u bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur. Indien ook inhoudelijke vragen worden gesteld in relatie tot uw eigen rapportage wordt consultancy aangeboden voor € 165 per uur.

0

Je winkelwagen